kucna hemijaSpecifične, vodootporne etikete.
Kućna hemija je specifična oblast u proizvodnji samolepljivih etiketa.
Zbog uslova korišćenja najčešće su izrađene od sintetičkih materijala. Šamponi, kupke za tela, tečni sapuni i slično, stalno su u kontaktu sa vlagom i potrebno je da etikete budu vodootporne. Kod jeftinijih proizvoda i proizvoda koji nisu u stalnoj vlažnoj sredini (pasta za ruke, sredstvo za pranje podova) može se radi uštede koristiti i papir sa laminacijom. Ređe se koriste srebrni i zlatni materijali.
Bez obzira da li se koristi papir ili sintetika, samolepljiva etiketa za kućnu hemiju mora da se istakne na polici od proizvoda slične namene i da asocira na primenu. Potrošači u ovom segmentu najčešće donose odluku na osnovu toga koji im se proizvod najviše sviđa, jer su prema nameni, kvalitetu i ceni proizvodi vrlo slični.
Na samolepljivim etiketama za kućnu hemiju primenjuju se sve vrste štampe podjednako i vrlo su česte dorade zlatotiska radi ekskluzivnijeg izgleda etikete.
Pored navedenih specifičnosti, na samolepljivoj etiketi se može štampati i na lepku (sa unutrašnje strane), tako da ako su tečnost i boca providne, deklaracija se može čitati kroz bocu sa zadnje strane.