Flexo je vrsta visoke štampe. Karekteriše je velika „fleksibilnost" štampe, na najrazličitijim podlogama iz rolne u rolnu i iz rolne u tabak.
Sve veća potreba za visokokvalitetnim ambalažama i etiketama dovela je do velikog napretka u ovoj tehnici u poslednjih 20 godina. Današnje mašine i oprema koja ih prati, daju otisak koji zadovoljava najzahtevnije potrebe.
Promedia poseduje dve šestobojne flexo masine sa mogućnošću štampe sedme boje na lepku (sa donje strane etikete). To su mašine koje koriste boje na vodenoj bazi. Samolepljive etikete možemo posle štampe UV lakirati potuno ili parcijalno, a mogu se i laminirati (plastificirati).
Karakteristika štampe bojama na vodenoj bazi je da nanose veliku količinu boje na materijal. Koliko to može biti problematično na sintetičkim podlogama, toliko je idealno za štampu voluminoznih papira i običnih samolepljivih papira. Vinske etikete, etikete za prehrambenu industriju i farmaciju, samo su neke od proizvoda koji se najbolje rade u flexo tehnici štampe.
Važno je naglasiti da su boje koje se koriste u procesu proizvodnje potpuno neotrovne i poseduju sve sertifikate za indirektan kontakt sa hranom, kao i ostale važeće standarde, što je veoma važno za izvoz.